> Workshop „Zásady moderní přípravy jídel“ - tisková zpráva

Publikoval admin, 4. 6. 2019

Workshop „Zásady moderní přípravy jídel“

Téma: Sezónní zelenina – chřest na jídelním lístku

Tisková zpráva

V úterý 28. 5. 2019 proběhl na pracovišti odborného výcviku Střední odborné školy v Bruntále Hotelu Hvězda workshop „Zásady moderní přípravy jídel“ na téma Sezónní zelenina – chřest na jídelním lístku. Workshop pořádal spolek UNIHOST Ostrava spolu s Moravskoslezským krajem. Byl určen pro pedagogy a žáky gastronomických škol.

Tohoto tematického workshopu, který vedl lektor Tomáš Braczek, se zúčastnilo celkem 12 pedagogů a 12 žáků. Přítomen byl předseda UNIHOSTU Ing. Zdeněk Blinka a vše natáčela televize Polar.

Workshop, v jehož průběhu bylo připraveno čtyřchodové menu za použití čerstvého chřestu, se konal v prostorách gastrocentra a zúčastnění měli možnost zhlédnout přípravu pokrmů podle nejnovějších zásad moderní gastronomie, na které se mohli podílet.

Menu:

Předkrm:

Zelený chřest s holandskou omáčkou, vejce na hniličku, pastrami a tmavé pečivo.

Polévka:

Krém ze zeleného chřestu a mladého špenátu s mléčnou pěnou a pestem.

Hlavní chod:

Hovězí pupek a pečené brambory, bílý a zelený chřest, pomalu pečené rajče, bernská omáčka.

Dezert:

Créme brȕlée a ostružina, omáčka z borůvek

Aktualitu TV POLAR z gastronomického workshopu na našem hotelu "ZLATÁ HVĚZDA"  sledujte po klepnutí na tento text. 

Níže uvádíme ukázku fotodokumentace:

SOUBORY KE STAŽENÍ
WORKSHOP „ZÁSADY MODERNÍ PŘÍPRAVY JÍDEL“ (pdf, 0.44MB)

KONTAKT


Střední odborná škola, Bruntál,
příspěvková organizace
Krnovská 998/9, 792 01 Bruntál

Tel.: +420 554 295 241
Tel.: +420 552 304 304
E-mail.: sosbruntal@sosbruntal.cz